ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

«Φέρε την Τατιάνα στο ALTER και το ξαναβλέπουμε…»



Συζητήσεις για συμφωνία πακέτο με Στεφανίδου - Ευαγγελάτο


Συμφωνία πακέτο με την Τατιάνα Στεφανίδου επιδιώκει ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER. «Φέρε την Τατιάνα στο κανάλι και το ξαναβλέπουμε». Αυτή είναι η ουσία της πρότασης που ακούγεται ότι συζητάει ο Κοσμάς Σφαέλος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER με τον Νίκο Ευαγγελάτο.
Ο διευθυντής του καναλιού φέρεται να επιδιώκει συμφωνία πακέτο με τον πρώην τηλεπαρουσιαστή και την σύζυγό του Τατιάνα Στεφανίδου. Όπως έγινε γνωστό ο ΑΝΤ1 ζήτησε δραστικές νέες περικοπές στο μισθό και στο μπάτζετ της Στεφανίδου ενώ οι επί κεφαλής του προγράμματος απαίτησαν να τσεκάρουν τα θέματα της εκπομπής καθώς όπως λένε τα πρόστιμα του ΕΣΡ τους έχουν «γονατίσει».
Ακούγεται ότι η παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 είναι έξω φρενών με τους...

Στα Ακρα η Βίκυ με τους πιλότους των πυροσβεστικών



Στα Ακρα έφτασε η Βίκυ Φλέσσα «πετώντας» με τους ελληνες πιλότους πυροσβεστικών αεροσκαφών. Παρέα με τους αεροπόρους και τελούσα εν εξάρσει η Βίκυ ζητούσε λεπτομέρειες για τις συνθήκες των πτήσεων, τα G που αναπτύσσονται και τις καταπονήσεις που υφίστανται. Ο σμήναρχος Μάμμας Κρασσάς, διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης και οι αντισμήναρχοι Χρήστος Οικονόμου και Χαρίτων Χαρούσης (της 113ΠΜ) με σοβαρότητα και με απλά λόγια έδωσαν απαντήσεις για όλα προσπαθώντας να διαφωτίσουν την οικοδέσποινα της εκπομπής που ωστόσο έμοιαζε ανικανοποίητη…
Για την αεροπυρόσβεση έχουν γίνει πολλές εκπομπές οι οποίες δυστυχώς ασχολήθηκαν ακροθιγώς και επιδερμικά με το θέμα . Η Φλέσσα απέδειξε ότι μπορεί να το κάνει καλύτερα από τους άλλους και....

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ενα καράβι για τη Γάζα στο Χαλάνδρι




Eκδήλωση διαμαρτυρίας,, για την δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών στην ανθρωπιστική αποστολή της Γάζας πραγματοποιεί η Δημοτική Παράταξη “Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου” την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 στις 20.30.
Στην ανθρωπιστική αποστολή συμμετείχαν δύο μέλη της παράταξης, οι Γιώργος Λιερός και Δήμητρα Κυρίλου, που θα μιλήσουν στην εκδήλωση στο θέατρο Ρεματιάς, περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές που έζησαν τόσο κατά την επίθεση των Ισραηλινών όσο και μετά κατά την φυλάκισή τους. Στην εκδήλωση θα παρέμβει και θα μιλήσει και ο Βαγγέλης Πισσίας, εκ των πρωταγωνιστών του εγχειρήματος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από...

Βαρέα ανθυγιεινά από τις 7 το χάραμα


«Βαρέα ανθυγιεινά, μέρα νύχτα…». Αυτό άκουγα κάθε βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα όταν ήμουν πιτσιρικάς, από κάποιον ραδιοσταθμό, νομίζω ότι τότε ήταν ο αρχικός Rock fm. Το μότο αυτό (που μάλλον ήταν και ο τίτλος της εκπομπής) το έλεγε ένας τυπάκος με ιδιόρρυθμη φωνή, που έκανε εύστοχα και ανατρεπτικά σχόλια, έλεγε ανέκδοτα και έπαιζε ροκ μουσική.
Μετά από πολλά χρόνια ανακάλυψα από τη χαρακτηριστική φωνή του και παράλληλα με τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση(!) ότι ο «βαρέα ανθυγιεινά» ήταν ο Τάκης Γιαννούτσος. Σημειώνω ότι τις παλιές καλές εποχές δεν θυμάμαι να ανέφερε το όνομά του στα «Βαρέα ανθυγιεινά» ή ίσως να μην είχα δώσει εγώ σημασία. Τον παρακολούθησα στην τηλεόραση (και με τον Θοδωρή Βαμβακάρη) σε κάποιες εκπομπές που δεν πέτυχαν τότε ίσως λόγω του αντισυμβατικού του στιλ. Προσπάθησε να κάνει κάτι που δεν του πήγαινε, προσπαθώντας μάταια να ενσωματωθεί στο κύκλωμα της showbiz.

Και ερχόμαστε στα βαρέα ανθυγιεινά του σήμερα «με τρίωρο προγραμματάκι απ' τις 7 το χάραμα»...

Η οικογένεια Μητσοτάκη στο στόχαστρο της Εξεταστικής για τη Siemens


Με μέλη του Μητσοτακέϊκου οι 356 από τις 620 συναντήσεις που καταγράφονται στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου

Κίνηση αντιπερισπασμού από τις απαντήσεις που δεν δόθηκαν για το ποιοι πήραν τις μίζες από τη Siemens χαρακτήρισε η οικογένεια Μητσοτάκη τις καταθέσεις που την αφορούσαν στην εξεταστική επιτροπή. Σημειώνεται ότι όπως κατήγγειλαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από τις 620 συναντήσεις που αναφέρονται στο προσωπικό ημερολόγιο του Μιχάλη Χριστοφοράκου, οι 356 είναι με μέλη της οικογένειας.
Πρόκειται, δηλαδή, για το 60% των συναντήσεων του πρώην ανώτατου στελέχους της εταιρείας. Σύμφωνα με το ημερολόγιο:

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει 23 συναντήσεις και 98 επαφές, σύνολο 121.

Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 30 συναντήσεις και 60 επαφές, ενώ η σύζυγος του Μαρέβα Γκαμπόφκι έχει μόνο δύο συναντήσεις, αλλά 30 τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Ντόρα Μπακογιάννη έχει 30 συναντήσεις και 72 επαφές. Η Κατερίνα Μητσοτάκη έχει 4 συναντήσεις και 14 επαφές. Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη έχει 4 επαφές.

Καταγράφονται επίσης δέκα συναντήσεις του Πέτρου Δούκα και 45 επαφές, καθώς και 17 συναντήσεις και 30 επαφές με το Γιώργο Βουλγαράκη.

Τι απαντούν Ντόρα - Κυριάκος


Με αφορμή τις αποκαλύψεις αυτές, η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη....

Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ για τους απεργοσπάστες του ρ/σ Σκάϊ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει Tη συμπαράστασή του στον αγώνα των τεχνικών της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και στο σωματείο τους, την ΕΤΕΡ, ενάντια στις απολύσεις δηλώνει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Η ΕΤΕΡ απεργεί από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι και τις 6 το πρωί του Σαββάτου σε όλα τα ιδιωτικά ραδιόφωνα καταγγέλλοντας τις απολύσεις στο Ρ/Σ «Μελωδία». Η απεργία έχει απόλυτη επιτυχία, με εξαίρεση τον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει για τους δημοσιογράφους του ραδιοφώνου του «ΣΚΑΪ», δίωρη στάση εργασίας για σήμερα, 4/6/2010, από τις 2 έως τις 4 το μεσημέρι, την ώρα που η ΕΤΕΡ οδηγείται στο δικαστήριο.

Η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων στην....

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Σταθερά στη δεύτερη θέση οι Αποκαλύψεις

Την «εκδίκησή» του φαίνεται να παίρνει ο Σεραφείμ Κοτρώτσος από τον Αιμίλιο Λιάτσο ο οποίος τον είχε θέσει εκτός της εφημερίδας του για λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε. Η εφημερίδα Αποκαλύψεις του πρώτου ξεπέρασε κατά πολύ σε κυκλοφορία την Παρασκευή και 13 του παρουσιαστή του Star.
Οι Αποκαλύψεις πρέπει να είναι η μοναδική εφημερίδα που κατόρθωσαν στο τρίτο φύλλο όχι μόνο να διατηρήσουν την κυκλοφορία τους αλλά να πουλήσουν και 2.000 περισσότερα φύλλα. Και αυτό χωρίς η εφημερίδα να στηρίζεται σε κάποια ιδιαίτερη ή ακριβή προσφορά, ει μη μόνον στη δημοσιογραφική της ύλη.
Η εφημερίδα των Κοτρώτσου - Κατσώνη σε ένα σύνολο 20 εβδομαδιαίων (πολιτικών και οικονομικών) εφημερίδων έρχεται δεύτερη σε κυκλοφορία (23.210 φύλλα) μετά τον Κόσμο του Επενδυτή (61.940). Ακολουθούν το «Καρφί» (18.800), το «Ποντίκι» (13.000), η «Αξία» (12.100) και η «Παρασκευή+13» (11.290).
Μένει τώρα να δούμε τι πούλησε το...

Η πολλά υποσχόμενη διευθύντρια και οι «εκκαθαρίσεις»



Κατηφής και στενοχωρημένη περιπλανάται στους διαδρόμους και στα γραφεία μια πολλά υποσχόμενη διευθύντρια μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου. Ενός ομίλου που εζήλωσε τη δόξα του ΔΟΛ αλλά το τελευταίο διάστημα εξέρχεται (σιγά σιγά) του χώρου των media το ίδιο ξαφνικά όπως εισήλθε. Η μοναδική παρηγοριά του συγκεκριμένου στελέχους είναι οι αμοιβές της (17.000 το μήνα «καθαρά») που έχουν προκαλέσει ερωτηματικά αλλά και αλλεπάλληλα εγκεφαλικά σε κάποιους-ες μέσα στον όμιλο. Κάποιοι διατείνονται πως η υψηλά αμειβόμενη προσελήφθη μόνο και μόνο για να προχωρήσει σε «εκκαθαρίσεις». Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως αρνήθηκε το «δυσάρεστο καθήκον» που της ανετέθη (αυτό των λουκέτων) λέγοντας «ας το προχωρήσει άλλος κι εγώ θα αναλάβω μετά». Ουδείς μπορεί να εξηγήσει, προς το παρόν, το τι ακριβώς συμβαίνει στο...

Νέες απολύσεις από τους Αλαφούζους


Με μπαράζ απολύσεων εργαζομένων και συνδικαλιστών απαντούν οι εργοδότες προκειμένου να επιβάλλουν κανόνες ζούγκλας και μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις. Αυτό αναφέρει η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) που καταγγέλλει πως αναίτια απελύθησαν δύο από τους παλαιότερους (20 έτη και με ένα παιδί και 10 έτη και με ένα παιδί) εργαζόμενους τεχνικούς (ηχολήπτες) του ραδιοσταθμού Μελωδία 99,2 συμφερόντων του ομίλου Αλαφούζου.
Οπως καταγγέλλει η ΕΤΕΡ «οι απολύσεις ήλθαν μετά από μπαράζ απειλών και ψυχολογικών πιέσεων των εργαζομένων από την διοίκηση αλλά και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του
ραδιοσταθμού. Η απόλυση της μιας εκ των δύο εργαζομένων αποτελεί συνέχεια στις συνεχιζόμενες διώξεις συνδικαλιστών της ΕΤΕΡ, μετά την απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου της Ένωσης στο Rock fm την 26η Απριλίου 2010, αφού η συγκεκριμένη ήταν επί σειρά ετών συνδικαλιστική εκπρόσωπος της Ένωσης στον Μελωδία».
Η ΕΤΕΡ τονίζει οτι «η αναίτια επιθετική κίνηση εναντίον της ΕΤΕΡ από την πλευρά της εργοδοσίας είναι δεδομένο ότι θα λάβει την καθολική απάντηση που της πρέπει από την...

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το Ισραήλ για τη δολοφονική επίθεση



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση του κράτους του Ισραήλ ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό και ειδικότερα των κατοίκων της μαρτυρικής λωρίδας της Γάζας.

Η πειρατική αυτή επίθεση που έγινε στα διεθνή ύδατα, σε απόσταση 67 μιλίων από τις ακτές του Ισραήλ κατέληξε στη δολοφονία ανεπιβεβαίωτου μέχρι στιγμής αριθμού ακτιβιστών και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Στα πλοία επέβαιναν πολλοί δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο και ανάμεσα τους οι Έλληνες, Άρης Χατζηστεφάνου από το ΣΚΑΪ, Κατερίνα Κιτίδη από το TVXS , και η Μαρία Ψαρρά από το ΕΘΝΟΣ, οι οποίοι συνελήφθησαν και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Πρόκειται για ένα έγκλημα του ισραηλινού κράτους, ενδεικτικό της επιθετικότητας με την οποία αντιμετωπίζει τον παλαιστινιακό λαό.
Η ΕΣΗΕΑ καλέι τους δημοσιογράφους και τον ελληνικό λαό σε συσπείρωση και...

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Απάντηση Τζίγγερ στην «ηρωική έξοδο του ρίψασπι» Βγενόπουλου



Με επιστολή που απέστειλε προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε στην σκληρή ανακοίνωση Βγενόπουλου ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο Τζίγγερ χαρακτηρίζει ως «ρίψασπι» τον Βγενόπουλο και ανάμεσα στα άλλα αναφέρεi:
«....Η σημερινή ανακοίνωση μανίφεστο του κ. Βγενόπουλου έρχεται σε επιβεβαίωση των όσων είχα προ ημερών αναφέρει περί «ηρωικής εξόδου».
Ο ρίψασπις κ. Βγενόπουλος «βγαίνει» όπως «μπήκε» από τον Παναθηναϊκό ακολουθώντας την προσφιλή γι’ αυτόν τακτική των ύβρεων και των προσωπικών επιθέσεων. Δεν θα κατεβάσω τον πήχη σε αυτό το επίπεδο ούτε όμως και θα μείνει αναπάντητη η επιστολή του...

Ο Βγενόπουλος, τα πίτουρα και οι ικανότητες του Τζίγγερ




Ευθεία επίθεση κατά του Γ. Βαρδινογιάννη με υστερόγραφα από τον επιχειρηματία

Την οριστική αποχώρησή του από τα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθιστά γνωστή ο Ανδρέας Βγενόπουλος.μέσω ανακοίνωσης στην οποία χρησιμοποιεί πολύ σκληρή γλώσσα κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη που τον κατηγορεί οτι πειραματίζεται με τον Παναθηναϊκό ενώ αμφισβητεί ευθέως τις ικανότητές του ( «…ο Παναθηναϊκός ξαναγίνεται πεδίο πειραματισμών και εφαρμογής των θεωριών και των ικανοτήτων του κ. Γ. Βαρδινογιάννη…» ή «…μου έλεγαν να μην ανακατευτώ με τα πίτουρα…»).
Ο Βγενόπουλος αναφέρεται στα δύο χρόνια κατά τα οποία στήριξε τα όργανα της διοίκησης, ενώ επισημαίνει ότι δεν έχει θέση στην «λυπηρή πραγματικότητα» που διαμορφώνεται σήμερα στον Παναθηναϊκό. Η ανακοίνωση...

Οι εφημερίδες, τα χαρούμενα πιτσιρίκια και οι χαρωποί «επαγγελματίες»



«Είναι πολύ εύκολη και πολύ φτηνή υπόθεση στην Ελλάδα η έκδοση εφημερίδας. Σε πιστώνουν χωρίς πρόβλημα, σου γράφουν τα θέματα ένα σωρό πιτσιρίκια που είναι χαρούμενα γιατί μπαίνουν τζάμπα στο γήπεδο, σε στηρίζουν οι ομάδες με προσφορές και δώρα. Καμιά φορά είναι ευκολότερο να γίνεις εκδότης, να βγάλεις εφημερίδα, παρά να λειτουργήσεις ως δημοσιογράφος. Αλλο τώρα αν δεν είναι λίγα τα φύλλα που μοιάζουν περισσότερο με μπροσούρες τοίχου παρά με εφημερίδες».
Αυτά είπε ο Αντώνης Πανούτσος στην Κυρ. Ελευθεροτυπία σχετικά με το θέμα των πολλών αθλητικών φύλλων που κυκλοφορούν. Ο Πανούτσος έχει απόλυτο δίκιο, μόνο που ξέχασε να αναφέρει ότι εκτός από τα χαρούμενα πιτσιρίκια,. υπάρχουν και πολλοί...

Προς πώληση η Espresso;

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΠ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ


Αλλάζει για τέταρτη φορά χέρια η πολύπαθη καθημερινή εφημερίδα Espresso; Πληροφορίες θέλουν το ΔΝΤ της ΝΕΠ (βλέπε Λαυρέντης) να προσανατολίζεται, στα πλαίσια του γενικού ξεκαθαρίσματος που ξεκίνησε λίγα 24ωρα πριν, στο ξεφόρτωμα της ESPRESSO.
Η εφημερίδα φαίνεται να μπαίνει τρελά μέσα, όχι μόνο στο κυριακάτικο φύλλο της, αφού οι επιλογές της γνωστής Φιλιππινέζας είναι για τα μπάζα αλλά και στο καθημερινό της! Το μοναδικό μέχρι πρότινος κερδοφόρο ημερήσιο φύλλο, φαίνεται να πληρώνει τις επιλογές της προηγουμένης Διοίκησης, η οποία στα πλαίσια της υπερβολικής φιλοδοξίας της, το φόρτωσε με ένα ένθετο για το στοίχημα, το οποίο μπορεί να έδωσε φύλλα, από την άλλη όμως την μετέτρεψε σε άλλη μια ζημιογόνα έκδοση.
Έτσι, ο σοφός γέροντας, κατόπιν πιέσεων, φαίνεται να σκέφτεται να προχωρήσει στην πώληση του τίτλου, αφού σε αντίθεση με τα περισσότερα μέσα του, η ESPRESSO μπορεί πιθανόν, να βρει αγοραστή...

Οι άσχετοι της Εξεταστικής και η εμπλοκή του Κάτσικα στο μαύρο χρήμα της Siemens


Ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας έβγαινε στις τηλεόρασεις και έλεγε ψέματα ότι δεν έχει καμιά σχέση με τη Siemens. Ψέματα που πολλοί έσπευσαν να υιοθετήσουν, όπως κάποιοι άλλοι υιοθέτησαν την γκάφα της εξεταστικής με το mail περί του 50% στον cabinet man.
Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο Κάτσικας το παλιό αφεντικό της Faran που είναι μέλος του Δ.Σ. του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Σωκράτη Κόκκαλη, βρέθηκε να είναι αποδέκτης χρήματος από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Ο τραπεζικός λογαριασμός του Κάτσικα (φωτογραφία) στην Union Bancaire Privee της Γενεύης έχει παγώσει με δικαστικό αίτημα καθώς φέρεται ότι έλαβε τουλάχιστον ένα έμβασμα από τη διαβόητη εταιρεία Placid Blue Corporation, την οποία διαχειριζόταν ο Γ. Καλδής, για λογαριασμό του Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Όπως αποκαλύπτει η Αριστέα Μπουγάτσου στην Ελευθεροτυπία ο λογαριασμός της Γενεύης αποκαλύφθηκε μετά τα αιτήματα που είχε δρομολογήσει το καλοκαίρι του 2008 ο εισαγγελέας....

Όταν η Ελένη συνάντησε την Ελενα



Και κλάμα η Ελενα Αρσένη. Χαρτομάντιλα ζητούσε κάθε τόσο η εντυπωσιακή ξανθιά από τους συντελεστές της εκπομπής «Καφές με την Ελένη» για να σκουπίσει τα δάκρυα από τα όμορφα μάτια της. Η Αρσένη φιλοξενήθηκε στο πάνελ της Μενεγάκη που έχοντας τις γνωστές απορίες θέλησε να της κάνει ψυχανάλυση και να της εκμαιεύσει πράγματα για την προσωπική της ζωή, τη δουλειά της κλπ. Η Αρσένη κουμπώθηκε και είπε μόνο ότι κάνει εκπομπή στο Θέμα 989 με τον άνκορμαν του Alpha Αντώνη Σρόιτερ, ενώ συμμετέχει επικουρικά και στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη και της Ευγενίας Μανωλίδου.
Οταν ήρθαν τα χαρτομάντιλα και η Αρσένη σκούπισε τα δάκρυά της εξομολογήθηκε ότι ξεκίνησε από το ραδιόφωνο ως μάχιμη ρεπόρτερ. Το τελευταίο εύλογα προκάλεσε εκ νέου απορίες από την πλευρά της Μενεγάκη που ζήτησε διευκρινίσεις… Η Αρσένη δεν κατάφερε να τις δώσει και η Μενεγάκη αποφάσισε να προχωρήσει...

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

«Μας υπέβαλαν ακόμη και σε ηλεκτροσόκ


-Συγκλονιστικές διηγήσεις των Ελλήνων ακτιβιστών που επέστρεψαν στην Αθήνα

Την παράνομη κράτηση Ελλήνων στο Ασντόντ του Ισραήλ και τη βία που τους ασκήθηκε κατήγγειλαν οι πρώτοι έξι Έλληνες ακτιβιστές , κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμερα το πρωί. Χαρακτήρισαν «πειρατεία» την ενέργεια του Ισραήλ και τόνισαν ότι όλα τα πλοία μετέφεραν αποκλειστικά ανθρωπιστική βοήθεια και είχαν ελεγχθεί στα λιμάνια απ' όπου ξεκίνησαν.
Όπως είπε ο Αρ. Παπαδοκωστόπουλος, πάνω στο ελληνικό πλοίο υπήρχε ανθρωπιστική βοήθεια, αναπηρικά καροτσάκια, προκατασκευασμένα σπίτια και φαρμακευτικό υλικό. Σύμφωνα με τον ακτιβιστή, όταν έγινε η έφοδος των Ισραηλινών (φωτογραφία), το "Ελεύθερη Μεσόγειος" βρισκόταν 70 μίλια από τη Γάζα.
Χαρακτήρισε την ενέργεια των Ισραηλινών "καθαρά πειρατική" ενώ τόνισε: "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο Ισραήλ να παίζει το ρόλο του χωροφύλακα".

Από την πλευρά του, ο Δ. Γελάλης ακτιβιστής από τη Λάρισα, είπε ότι "γύρω στις 4 τα ξημερώματα βλέπαμε φουσκωτά από παντού να έρχονται κατά πάνω μας και μέσα σε δευτερόλεπτα κομάντος με πλήρη εξάρτυση ανέβηκαν στο σκάφος".

Κατήγγειλε ξυλοδαρμούς και χρήση ηλεκτροσόκ ενώ όπως είπε, "δεν είχαμε το δικαίωμα ούτε να σηκωθούμε από την καρέκλα. Έπρεπε να σηκώσουμε το χέρι για να...

Πανικός από αθλητικές εφημερίδες



Κι ύστερα έγιναν δώδεκα! Για τις αθλητικές εφημερίδες ο λόγος, που από χθες απέκτησαν ένα νέο μέλος στην οικογένειά τους με την κυκλοφορία του «Γαύρου» από τους εκδότες της «Αξίας».
Και μιλάμε τώρα μόνο για τα φύλλα πανελλαδικής κυκλοφορίας, δηλαδή (πάρτε βαθιά αναπνοή...) την «Εξέδρα», τη «Γάτα», την «Πράσινη», την «Ωρα για Σπορ», τον «Πρωταθλητή», τον «Φίλαθλο», το «Φως των Σπορ», το «Derby News», το «Goal News», το «Score Live» και τη «SportDay».
Υπολογίστε επίσης τις «Metro-Sport», «Αθλητική Μακεδονίας-Θράκης», «Σπορ του Βορρά» και «Αθλητικά νέα», με ευρεία διανομή πάνω απ' τα Τέμπη και περιορισμένη κάτω από αυτά, και τη θεσσαλικής εμβέλειας «The Match», και χάνεται ο λογαριασμός!
Και να φανταστεί κανείς ότι πριν από 25 χρόνια κυκλοφορούσαν μόλις τρεις αθλητικές εφημερίδες, η πράσινων φρονημάτων «Αθλητική Ηχώ», το ερυθρών αισθημάτων «Φως των Σπορ» και ο μπροστάρης του επικοινωνιακού αντάρτικου «Φίλαθλος». Τότε ο μέσος όρος κυκλοφοριών δεν ξεπερνούσε τα...

Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος;



Σε καθολική απαγόρευση του καπνίσματος προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Από 1η Σεπτεμβρίου θα απαγορεύεται - χωρίς καμία εξαίρεση - το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, τους χώρους εργασίας και αναψυχής (καφέ, μπαρ κλπ). Οσοι επιθυμούν να καπνίσουν μπορούν να το κάνουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Τις ανακοινώσεις έκανε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.
Η υπουργός διευκρίνισε ότι θα δοθεί μεταβατική περίοδος οκτώ μηνών σε καζίνο και νυχτερινά κέντρα με εμβαδόν άνω των 300 τ.μ., ώστε να συμμορφωθούν. Στο διάστημα αυτό θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν προχωρά ο διαχωρισμός των χώρων σε καπνιζόντων και μη.
Η Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύεται κάθε είδους διαφήμισης ή προώθησης προϊόντων καπνού ενώ το ύψος των προστίμων είναι ακόμη υπό συζήτηση και από αυτά δεν θα εξαιρεθούν οι καπνιστές που θα...

Θέμος Αναστασιάδης: Νέα αρχή στην ανηφόρα!

«Είμαστε ξανά ελεύθεροι και μόνοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι. Ολοι μαζί, μηδενός εξαιρουμένου…»

Απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν ή αμφισβητούν τα περί ενότητας των εργαζομένων στο Πρώτο Θέμα δίνει μέσα από τη στήλη του στην εφημερίδα ο Θέμος Αναστασιάδης με αφορμή και τη συμφωνία για τη μεταβίβαση του 70% από τον Μπόμπολα. Ο δημοσιογράφος απαντά εμμέσως και σε κάποιους που βλέπουν εσωτερικές κόντρες και γράφουν περί διενέξεων ανάμεσα σε αυτόν και τον συνεκδότη Τάσο Καραμήτσο. Γράφει ο Αναστασιάδης:
«Ενάντια στην παγκόσμια και εγχώρια οικονομική συγκυρία επιλέξαμε τον ΔΥΣΚΟΛΟ δρόμο και, αποδεχόμενοι μεγάλα βάρη και προσωπικές ευθύνες,ξαναπήραμε το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» αποκλειστικά στα χέρια μας 100%. Ευχαριστούμε πριν απ’ όλα τους αναγνώστες που μας υποστήριξαν σε δύσκολους καιρούς, και κατά κύριο λόγο όλους τους δημοσιογράφους μας που ανεξαρτήτως καταστάσεων δεν λύγισαν, ούτε επαναπαύθηκαν σε καμία ΦΑΣΗ. Τώρα είμαστε ξανά ελεύθεροι και μόνοι, όπως πρώτα, ενωμένοι και αποφασισμένοι, και κάνουμε μια νέα αρχή ΣΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ! Ολοι μαζί, μηδενός εξαιρουμένου… Ξέρουμε ότι θα δεχτούμε τις ίδιες και χειρότερες επιθέσεις απ’ όσους είχαν σιγήσει τον τελευταίο καιρό, αλλά για να πούμε την αλήθεια… τις πεθυμήσαμε κιόλας! Αντε, ορμάτε μας να ξεσκουριάσουμε πιο γρήγορα!»

Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΧΑΓΟΙ

Βέβαια εντύπωση προκαλούν κάποια από τα μότο που γράφει ο Αναστασιάδης στο δισέλιδο του Media Club.
Την περασμένη Κυριακή έγραφε: «Κι ο τελευταίος να κλείσει την κερκόπορτα…».
Αυτή την Κυριακή παραφράζοντας στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλη έγραψε:...

O Πρετεντέρης έπεσε στην ξέρα του Αναγνωστάκη



Κόλαση χθες βράδυ στην εκπομπή Ανατροπή. Ο Γιάννης Πρετεντέρης τα χρειάστηκε όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής εξ αιτίας της δριμείας κριτικής του δημοσιογράφου των Νέων Δανίκα και του Mega Αναγνωστάκη εξαπέλυσε επίθεση εναντίον τους με ταυτόχρονες αιχμές για τον ρόλο του Συγκροτήματος και του Μεγάλου καναλιού.
«Μη μιλάτε σε μένα για ανεύθυνους και υπεύθυνους της πολιτικής. Εμένα με εξέλεξε ο ελληνικός λαός , ενώ εσύ παίρνεις το μισθό σου από το αφεντικό σου, είσαι υπάλληλος του Συγκροτήματος. Σας πληρώνει το Συγκρότημα και τα λέτε αυτά»… είπε ο Παπουτσής στον Δανίκα και ετοιμάστηκε να προχωρήσει σε αποκαλύψεις. Ο Αναγνωστάκης πάραυτα ζήτησε ευθύνες από εκείνους που «μας έριξαν στην ξέρα», ο Δανίκας πλειοδότησε και ο Παπουτσής αναψοκοκκίνησε κάνοντας τους συνειρμούς με τo «Σάμινα» και έγινε η έκρηξη.
Ο Πρετεντέρης τρόμαξε μπροστά στο ενδεχόμενο ο...

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Δώστε τα ονόματα των δημοσιογράφων που τα έπαιρναν από τη Siemens

Η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για μίζες, δωροληψίες και λοιπές παράνομες πράξεις σχετικά με το σκάνδαλο Siemens. Πέρα από τις αποκαλύψεις για πολιτικούς, διάχυτες είναι οι φήμες για εμπλοκή και δημοσιογράφων, χωρίς, όμως, μέχρι στιγμής να ανακοινωθούν ονόματα.
Υποχρέωση της πολιτείας είναι να γνωστοποιήσει όλους τους τυχόν επίορκους των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δίδοντας αμέσως στη δημοσιότητα τις «λίστες της ντροπής», ώστε να μην διασύρεται ολόκληρο το σώμα των δημοσιογράφων στην ελληνική κοινωνία.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, κυρίως από τα μπλογκς, για μίζες και δώρα στους...

Και επίσημα το υπόλοιπο 70% στην εταιρία Νέο Θέμα των Δημοσιογράφων





Ο Μπόμπολας ενημερώνοντας το επενδυτικό κοινό ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα την μεταβίβαση του 70% της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στους Θέμο Αναστασιάδη και Τάσο Καραμήτσο αντί συνολικού τιμήματος 21 εκατ. ευρώ.
Οι υπογραφές για τη συμφωνία της πώλησης και μεταβίβασης των μετοχών στην εταιρεία ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ μπήκαν την περασμένη Παρασκευή.
H εταιρία «Νέο Θέμα των Δημοσιογράφων - Εκδόσεις», έχει μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ και σκοπός της είναι η έκδοση εφημερίδων και περιοδικών. Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν ο Θ. Αναστασιάδης (πρόεδρος), ο Τ. Καραμήτσος (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος) και ο Χρ. Ράπτης (μέλος).
Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΠΗΓΑΣΟΣ υπάρχει λάθος...

24ωρη απεργία την Πέμπτη σε όλα τα ΜΜΕ

ΠΟΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ καλεί τις Ενώσεις του κλ
άδου σε 24ωρη απεργία την προσεχή Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010. Η απεργία αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων στο χώρο των media και αποφασίστηκε μπροστά:

-Στις γενικότερες εξελίξεις στα ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα
-Στην επιχειρούμενη προσπάθεια επιστροφής σε εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα
-Στην εκδηλούμενη με προκλητικότητα και θρασύτητα στάση της εργοδοσίας που έφθασε σε ορισμένες περιπτώσεις να προτείνει ακόμα και την κατάργηση των υφισταμένων ΣΣΕ στις διαπραγματεύσεις για νέες
-Στις συνεχιζόμενες απολύσεις με ταυτόχρονες προτάσεις για μειώσεις μισθών, την αντικατάσταση των απολυμένων με υποαπασχολούμενους και με μαύρη εργασία, με την εντατικοποίηση, καταργώντας ωράρια και συμβατικές υποχρεώσεις
-Την διαπίστωση για την ραγδαία επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και την μεθοδευμένη απεμπόληση στοιχειωδών συνθηκών στο δικαίωμα ποιοτικής ζωής, όσο και για την αδιάλλακτη και προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Η απεργία της Πέμπτης είναι η πρώτη από σειρά κλιμακούμενων κινητοποιήσεων στον χώρο των ΜΜΕ με....

Τα κρυφά payroll, τα “εταιρικά δώρα”, η εξαχρείωση της δημοσιογραφίας και η υποκρισία της ΕΣΗΕΑ




Τούτες τις μέρες γίνεται -σύμφωνα με το καταστατικό της Ενωσης- μια ακόμα απόπειρα “απογραφής” της εργασιακής κατάστασης των δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΑ (σε ποια και πόσα Μέσα Ενημέρωσης εργάζονται, τι είδους συμβάσεις έχουν υπογράψει, αν δουλεύουν με “μαύρα” κ.λπ). Προφανώς και δυστυχώς, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην απογραφή, επικαλούμενοι τα “προσωπικά τους δεδομένα” και την επικρατούσα ανά τη χώρα ”μαγκιά”: “κάνω ό,τι με συμφέρει και χέστηκα για κανόνες, δεοντολογίες, ηθικά ασυμβίβαστα, συλλογικά δικαιώματα, νόμους κ.α.” Εκτιμώ ότι δεν θα βγεί τίποτα και το “μητρώο” της ΕΣΗΕΑ θα παραμείνει “ακάθαρτο”.

Παράλληλα έχει προκύψει, λόγω της επικαιρότητας του σκανδάλου της Siemens, αλλά και ως συνέπεια της βαθιάς κρίσης του συστήματος- το ζήτημα με τα “εταιρικά δώρα” και τα payroll των εταιρειών προς τους “διαμορφωτές της κοινής γνώμης”, δηλαδή οι μέθοδοι εξαγοράς συνειδήσεων δημοσιογράφων.

Θα πρόσθετα ότι εκ των πραγμάτων, ενόψει ομαδικών απολύσεων (και) δημοσιογράφων του δημόσιου τομέα, έχει έρθει στο προσκήνιο και το θέμα με τις θέσεις δημοσιογραφικής εργασίας περί το κράτος, τους οργανισμούς του, τους Δήμους, τα γραφεία Τύπου και δημοσίων σχέσεων, οι αργομισθίες, οι πελατειακά μοιρασμένες από την κομματοκρατία σχετικές “δουλειές” κ.ο.κ.

Είναι επομένως η στιγμή που ένα σοβαρό και δημοκρατικό συνδικάτο θα έπρεπε να τοποθετηθεί καθαρά και δημόσια.

Ο καθένας στον κλάδο έχει να πει ιστορίες καθημερινής διαφθοράς στον Τύπο. Πώς δηλαδή τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα προωθούνται από τα ΜΜΕ μέσω “δημοσίων σχέσεων” των εταιρειών, “φορέων”, οργανισμών, κομμάτων και όποιου άλλου θέλει να “βελτιώσει” την εικόνα του προς το ευρύτερο κοινό το οποίο επηρεάζουν (χειραγωγούν) τα Media. Βεβαίως οι “μεταλλαγμένοι συνάδελφοι”, ζώντας επί χρόνια στην ανομία και την ατιμωρησία, θεωρούν ότι αυτή η διάσταση του Τύπου και των ΜΜΕ όχι μόνο είναι …φυσιολογική (και άρα αναπόφευκτη), αλλά “αν σου κάτσει η ευκαιρία”, είναι και “μαγκιά του επαγγέλματος μας”! Αλλωστε, πολλοί δημοσιογράφοι κατέχουν οι ίδιοι εταιρείες “δημοσίων σχέσεων” και αναλαμβάνουν σχεδόν φανερά την προβολή οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, τραπεζών, τουριστικών επιχειρήσεων, κάθε είδους προϊόντων κ.ο.κ. Από την “κυρία φως, νερό, τηλέφωνο”, όπως έγινε γνωστή μία “συνάδελφος που κατείχε θέσεις στα γραφεία Τύπου (δηλαδή προπαγάνδας) της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και του ΟΤΕ, φτάσαμε σε μια άλλη κυρία που είχε κάνει, με την εταιρεία της, την ΕΡΤ κερδοσκοπικό της παραμάγαζο, εν γνώσει της “πολιτικής” ηγεσίας της ΕΡΤ, εννοείται.

Παραδείγματα:

* Πόσα δωρεάν ταξίδια με πολυτελείς φιλοξενείες προσφέρουν σε ΜΜΕ και συγκεκριμένους δημοσιογράφους, κράτος, οργανισμοί, πολιτικοί, αθλητικοί παράγοντες, κάθε είδους εταιρείες, ιδρύματα κ.λπ; Μετά από αυτά τα ταξίδια, οι -συνήθως “διαπιστευμένοι” στο σχετικό ρεπορτάζ- δημοσιογράφοι πόσο θα “ελέγχουν” ή πόσο θα διαφημίζουν τους “χορηγούς τους”;

* Πόσοι δημοσιογράφοι “υπηρετούν” νομίμως ή στα κρυφά σε....

Δολοφονική επίθεση Iσραηλινών στο «στόλο της ελευθερίας» Τουλάχιστον 16 νεκροί!


Κατελήφθησαν από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό στα διεθνή ύδατα, 70 ναυτικά μίλια από τη Γάζα, τα έξι πλοία της αποστολής “ο στόλος της ελευθερίας” που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΤRΤ, υπάρχουν νεκροί και πολλοί τραυματίες. Το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την Ισραηλινή τηλεόραση κάνει λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς. Το Ρόιτερ το πρωί της Δευτέρας (10.00 ώρα Ελλάδας) γράφει για τουλάχιστον 16 νεκρούς!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας. Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας η αποστολή δέχτηκε πολεμική επίθεση με πραγματικά πυρά, από ελικόπτερο και από φουσκωτό σκάφος.

Για πειρατεία σε διεθνή ύδατα έκανε....

Η οργή του Βόλντεμορτ σκιάζει τη Μιχαλακοπούλου


ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Ετρεχαν να κρυφτούν στη Μιχαλακοπούλου σήμερα το πρωί οι κάθε είδους αρμόδιοι, υπεύθυνοι, συνυπεύθυνοι κ.α. Ποιος είδε τον Σταύρο-Βόλντεμορτ -Ψυχάρη οργισμένο και δεν τον φοβήθηκε…
Στο Βήμα επικρατεί έντονος προβληματισμός μετά την αποτυχία του «Χάρι Πότερ» να εκτινάξει την κυκλοφορία της εφημερίδας πάνω από τις 250.000 (τόσα περίμεναν να πουλήσουν, με τιράζ γύρω στις 295.000).
«Δώσαμε τόσα πολλά για να πουλήσουμε τόσα λίγα. Τι θα τις κάνουμε τις επιστροφές και τους άλλους Χάρι Πότερ;» ακουγόταν από το μεγάλο γραφείο του 5ου ορόφου του ΔΟΛ και οι απέξω έστριβαν βιαστικά στις γωνίες…
Οι πιο αισιόδοξοι στο Βήμα ευελπιστούν ότι δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι τις επόμενες τρεις Κυριακές με κάτι αντίστοιχο του Mamma Mia που εκτίναξε το Πρώτο Θέμα ξανά στην κορυφή.
Στην Αποστόλου Παύλου από την πλευρά τους άνοιξαν σαμπάνιες και παρήγγειλαν γαλακτομπούρεκα από του Γαλυφιανάκη, ενώ κάποιοι έσπευσαν να δώσουν συμπληρωματική παραγγελία για σοκολατάκια. Παρεπιμπτόντως η συμφωνία μεταβίβασης του 70% υπεγράφη μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε.
Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα στοιχεία των πρακτορείων για τις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων το....

Η William Hill και ο πολυμήχανος εκδότης


Με ενδιαφέρουσες ειδήσεις από το χώρο των media μας βομβαρδίζει κι αυτή την εβδομάδα ο Χρήστος Ξανθάκης μέσα από τη στήλη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Ο δημοσιογράφος καταγράφει τα όσα έγιναν στη γενική συνέλευση του ΔΟΛ, μας πληροφορεί για τα τεκταινόμενα στο χώρο των αθλητικών φύλλων και τον Ολυμπιακό ενώ μας δίνει ΜΙΝΙΜΑL αποκαλυπτικές ειδήσεις από το χώρο των ΜΜΕ. Γράφει ο Ξανθάκης:

* Αληθεύει άραγε η φημολογία ότι αθλητικό φύλλο χρωστάει πάνω κάτω μισό μύριο σε μπουτίκ ομάδας;
* Καμία επαφή για συνεργασία μεταξύ Θ. Αλαφούζου και Γ. Μπόμπολα.
* Ο εκδότης της εβδομαδιαίας δωρεάν εφημερίδας «Free Blog Press» (κάθε Παρασκευή), Γιώργος Παπαδημητρίου, είναι ο αδελφός της βοσκοπουλικής πρώην;
* Σημειώστε τα εγκαίνια το προσεχές Σάββατο, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, της έκθεσης ζωγραφικής «Λόγια Πόλης, Χρώμα Πόλης» διά χειρός της πολυμήχανης και πολυτάλαντης creative art Σοφίας Γαϊτάνη.
* Με την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης του φύλλου, ξεκινάει και το γαϊτανάκι για την εξεύρεση καινούριου τυπογραφείου.
* Τέλος για το κουτσομπολίστικο ημερήσιο «Ciao 24 Ωρες» την περασμένη Τρίτη. Κατέβασε ρολά, με τελευταία κυκλοφορία σε Αθήνα-Πειραιά τα 1.490 φύλλα.
* Κρατιούνται στα 25.000 με 30.000 φύλλα οι «Αποκαλύψεις», με ενδιαφέρουσα διαφημιστική πορεία. Αν συνεχίσουν έτσι, η βιωσιμότητα είναι εξασφαλισμένη.
* Μιλάμε για τουλάχιστον 40 «ορφανά» (και ιδιαίτερα επισφαλή...) τώρα που ξεμπερδεύει ο Σκάι TV με τα αθλητικά. Στο Φάληρο, εν τω μεταξύ, άρχισε πλέον να ακούγεται η φράση «αυτός με παρέσυρε, εγώ δεν ήθελα».
* Από blogs ξεκίνησε η αποδόμηση κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης. Και γι' αυτόν οι αποκαλύψεις κάποια στιγμή θα αποκτήσουν «αθλητικό» χρώμα.
* Αύριο το Summer Party της «Athens Voice» στην Τεχνόπολη.
* Σύνθημα από τοίχο της οδού Κλειτίου: «Φαίνεται χαζό, αλλά πρέπει να πολεμήσω για να σταματήσω να πολεμάω.»

ΤΡΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
από τη γενική συνέλευση του ΔΟΛ την περασμένη Πέμπτη. Πρώτον, η περασμένη σεζόν ήταν κακή, αφ' ενός λόγω θανάτου του Χρήστου Λαμπράκη και αφ' ετέρου λόγω οικονομικών αποτελεσμάτων. Δεύτερον, οι προβλέψεις για το μέλλον αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Και τρίτον, το συγκρότημα πάει για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία θα συμμετέχει νορμάλ ο μεγαλομέτοχος Βίκτωρ Ρέστης. Κι ένα σημειολογικό, το οποίο μετράει πολύ, όπως λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Μιχαλακοπούλου:....

Θύμωσε ο Ακης για το νεοκλασικό των 6,5 εκατ. στην Ακρόπολη...




Τρεις εφημερίδες, η Καθημερινή της Κυριακής, οι Αποκαλύψεις και το Πρώτο Θέμα είχαν το Σαββατοκύριακο φωτορεπορτάζ για το νεοκλασικό του πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου που έχει θέα την Ακρόπολη .
Η Καθημερινή καταγγέλλει τον Tσοχατζόπoυλο για περίεργη μεταβίβαση του νεοκλασικού της Αρεοπαγίτου, από off-shore εταιρία στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, τρεις μέρες πριν από την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που πενταπλασίασε τη φορολογία ακινήτων τα οποία κατέχονται από εξωχώριες εταιρίες...
Οι Αποκαλύψεις, στο ρεπορτάζ του Βασίλη Μπόνιου, αναφέρονται στο πολυτελές καταφύγιο του Ακη και στις κάμερες που υπάρχουν παντού, ενώ επισημαίνουν ότι παραμένει αδιευκρίνιστο αν το διαμέρισμα έχει αγοραστεί ή ενοικιάζεται από την οικογένεια Τσοχατζόπουλου.
Το Πρώτο Θέμα, στο ρεπορτάζ του Βασίλη Γούλα, κάνει λόγο για «σούπερ πρόκληση με το παλάτι του Ακη» τονίζοντας ότι «ο Τσοχατζόπουλος με τη σύζυγό του Βίκυ μένει σε σπίτι αξίας 6,5 εκατ. ευρώ» και ότι «ο Ακης κρύβει σε ποιόν ανήκει».
Ο Τσοχατζόπουλος σε δήλωσή του σχετικά με τα δημοσιεύματα τονίζει ότι «κάποιοι επιχειρούν να τον εκθέσουν στην κοινή γνώμη, δημιουργώντας εντυπώσεις αθέμιτου πλουτισμού του» ενώ κάνει λόγο για «νέα ύπουλη προσπάθεια στοχοποίησής του».
Ο πρώην υπουργός ωστόσο επιβεβαιώνει...

Ο Δημητράκης ήθελε μόνο πύραυλο...

Κυριακή μεσημέρι σε ψιλικατζίδικο στη Γλυφάδα.
«Δημητράκη θέλεις να αγοράσουμε το Βήμα που έχει και τον Χάρι Πότερ;»
«Όχι ρε μαμά. Θέλω παγωτό! Τον Χάρι Πότερ τον έχω δεί τρεις φορές στην τηλεόραση. Πάρε μου έναν πύραυλο…»
«Τότε εντάξει. Ένα παγωτό για σένα και το Θέμα για μένα που έχει και το Mamma Mia!»...

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Αναστάτωση στο ΔΟΛ μετά τις βολές Καψή


ΤΙ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ (ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ) ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

«Απορώ πώς έβγαινε τόσα χρόνια η εφημερίδα με αυτό το προσωπικό»… Αυτό λέει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο νέος διευθυντής της εφημερίδας Το Βήμα. Όπως μας πληροφορεί το enimerosi24 ο Παντελής Καψής στις κοινωνικές του συναναστροφές και στα διάφορα τραπέζια που παρακάθεται τις τελευταίες εβδομάδες με διάφορους πολιτικούς, επιχειρηματίες και άλλους μεγαλόσχημους κατηγορεί τους εργαζομένους και δη τους δημοσιογράφους του Βήματος.
Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες ο Καψής τους προσάπτει, αν όχι ανεπάρκεια και ανικανότητα, τουλάχιστον αδιαφορία και έλλειψη επαγγελματισμού. Όπως ακούγεται το νέο αφεντικό του Βήματος με αυτόν τον τρόπο αφήνει αιχμές όχι μόνο κατά των στελεχών και προϊσταμένων της εφημερίδας αλλά και κατά του τέως...